top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Region Top-12


Spårvägen i samarbete med Hammarby arrangerade årets Region Top-12 ÖST i Brännkyrkahallen. Vi hade hela 17 spelare som var kvalificerade till tävlingen och dessutom tre spelare som är direktkvalificerade till Riks Top-12. De två bästa från de fyra olika regionernas tävling (Syd, Öst, Väst och Norr) samt fyra direktkvalificerade går till riksfinalen i Falkenberg i december. Spelformen i Top-12 är lite speciell där alla matcher spelas i fyra set och med ”Golden Point” vid 10-10. Det går alltså ut på att vinna så många set som möjligt på elva matcher och alla möter alla.


Flickor 13

Här hade vi två tjejer med: Miriam Lundh och Alice Chen (som har ett respektive två år kvar i klassen). Tjejerna gjorde en strålande insats och fick oftast möta äldre tjejer. Miriam samlade ihop hela 24 vunna set och slutade 5:a medan Alice fick ihop 17 set och slutade 7:a.


Pojkar 13

Sebastian Larsson var rankad tvåa i klassen och höll sin ranking då han tog 32 set. Sebastian var ensam om att ta set mot suveräne segraren Melker Sjösvärd från Linköping. Ruben Hjertman kom in som reserv efter ett återbud. Ruben gjorde det bra och fick ihop 8 set.


Flickor 15

Ella Forsberg har bytt till kortnabb på forehand och börjar nu få ihop spelet. Ella spelade strålande och kvalificerade sig för riksfinalen som 2:a med 29 vunna set. Tilda Edberg hade länge chans på prispallen men slutade ett set ifrån med 21 vunna set.


Pojkar 15

Största utropstecknet i denna klass blev Vidar Gustavsson som kom in som reserv och vann många set mot betydligt högre rankade spelare. Vidar slutade 7:a med 13 set. Lukas Blomstrand blev 8:a med 11 set, Jack Röhr 9:a med 8 set och Sixten Weston 10:a med 7 set.


Damjuniorer 17

Här fick vi en klassegrare i Moa Natanaelsson som vann hela 40 och alltså endast släppte fyra set. Klara Stahle Olin slutade 3:a med 35 set och tar sig högst troligen även hon till riksfinal genom att vara bäst rankad av 3:orna från de olika regionerna. DJ17 spelades nämligen inte i region Norr varför det blir två extra platser till övriga regionerna. Amanda Chaitas (6:a med 23 set) och Nathalie Nilsson (8:a med 21 set) gjorde också en bra tävling.


Herrjuniorer 17

Både Elias Sundin och Jakob Törner kom på pallen, men åt Elias Sjögren från Ängby fanns det inget att göra. Elias till riksfinal som 2:a och Jakob reserv som 3:a. Oskar Sandegren bröt efter första dagen.Riksfinal 17-18 december i Falkenberg

Vi har nu hela åtta spelare klara för riksfinalen i Top-12: Moa Natanaelsson och Klara Stahle Olin i DJ17, Elias Sundin i HJ17, Barath Madhu Chandra (direktkvalificerad) i P15, Nathalie Freij (direktkvalificerad) och Ella Forsberg i F15, Sebastian Larsson i P13 och Gabriela Aaltonen (direktkvalificerad) i F13.Comments


bottom of page