top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Gabriella Aaltonen segrare i Riks Top 12Gabriella Aaltonen stod för en helt igenom strålande insats när hon i Halmstad vann Flickor 13 i Riks Top 12. I Top 12 spelar man alla mot alla i matcher om fyra set, dvs en match kan t ex sluta 2-2. När alla spelat elva matcher räknar man ihop antal vunna set och den som samlat flest poäng är segrare.


Gabriella började med att rada upp tio raka 4-0 segrar innan hon i sista omgången mötte förhandsfavoriten Siri Benjegård. Siri hade på vägen förlorat fyra set och var därmed tvungen att vinna 4-0 mot Gabriella för att stå som slutsegrare. Den möjligheten grusade Gabriella redan i första set, vilket Gabriella vann via s k ”Golden Point” till 11-10. Matchen mot Siri slutade 2-2 i set och Gabriella måste nu vara mycket nära en plats i sommarens UEM-trupp.


Spårvägen hade med hela sju spelare i tävlingen. Förutom Gabriellas seger stod övriga spelare för mycket fina prestationer. Bharath Madhu Chandra knep en meriterande 3:e plats i Pojkar 15, bara slagen av de två UEM-spelarna (2022) Peter Alestedt och Noa Dahlström. Bharat har ett år kvar i klassen och är i högsta grad med i kampen om en UEM-plats till sommaren.


I Damjunior 17 hade vi med två tjejer: Moa Natanaelsson och Klara Stahle Olin. Moa var med och krigade om en pallplats ända in i sista omgången, men förlorade tyvärr sista matchen mot slutsegraren Josephina Fred med 0-4 och fattades då tre set för att nå 3:e platsen. En fjärde plats blev det för Moa. Klara spelade också bra och följde upp just bakom Moa på en fin 5:e plats och har ett år kvar i klassen.


I Pojkar 13 kom Sebastian Larsson på 7:e plats med 22 vunna set, bara ett set ifrån en högre placering. Sebastian tog set på de fyra främsta spelarna i klassen. Ella Forsberg gjorde bra ifrån sig i Flickor 15 och vann 18 set. Det räckte till en 8:e plats och Ella tog bl a set på 3:an Betty Engström.


Jakob Törner gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro och kunde inte göra sig full rättvisa. Jakob slutade 9:a i Herrjunior 17, men är nu igång igen inför stundande SM och USM.

Comments


bottom of page