top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Klubbresa till Hasselt, Belgien 3-6 juni
För första gången sedan pandemin startade har vi kunnat åka på en internationell tävling. Det blev International Youth Cup i Hasselt som vi åkte till med tio spelare, tre ledare och tre anhöriga. Vi har varit många gånger tidigare på denna tävling så vi känner till alla förutsättningar. Det är en stor tävling med flera hundra deltagare från många länder i Europa. Tävlingen spelas i fyra olika hallar på tillsammans närmare 100 bord.


Det var riktigt tidig väckning på avresedagen då vi hade samling på Arlanda 03.30 och flyget avgick 06.00. Väl framme inkvarterade vi oss i en stugby två mil utanför Hasselt. På kvällen blev det äventyrsbad för alla våra lirare.


Tävlingen spelas både i lag och singel (lag på förmiddagarna och singel på eftermiddagarna). Varje åldersklass delas in i Elit och Öppen klass. Varje spelare fick spela ca 17-20 matcher under tävlingen.


Vi hade ett lag i 04-06 Elit, ett lag i 07-08 Elit, ett lag i 07-08 Öppen samt ett lag i 09-10 Elit. Motståndet i Elitklasserna var tufft med flera spelare som kommer att representera sina länder vid Ungdoms EM i sommar. Våra lag i Elitklasserna slutade i mitten av startfälten. I singel blev det stopp i första eller andra slutspelsomgången. Men i de öppna klasserna hävdade våra spelare sig bra. Ethan Li och Gabriel Santander kom 2:a i lag 07-08. I singelspelet blev det guld för Ethan Li och brons för Gabriel Santander Munoz i Pojkar 07-08. Sebastian Nylander kom hem med en silvermedalj i klassen Pojkar 09-10. Men ack så nära guldet det var. Sebastian förlorade finalen med 11-9 i skiljeset.


Våra spelare på denna tävling var Tor Trygg, Gustav Häger, Noa Adolphson, Gabriel Lundh, William Zhu, Ethan Li, Gabriel Santander Munoz, Sebastian Nylander, Frank Olsson och Ruben Hjertman. Ledare var Espen Kallrén, Patrik Nyberg och Anders Svensson.


Alla landade glada och nöjda på Bromma sent på nationaldagen.


Anders Svensson


コメント


bottom of page