Samarbetet mellan Spårvägen och Ängby - Spårvägens BTK - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Abramson Lazo Anders Bölenius och Nils Sandberg

Samarbetet mellan Spårvägen och Ängby


Ängby & Spårvägen bildar ny elitklubb i bordtennis

Sveriges två största bordtennisföreningar, Ängby Kungliga Sportklubb och Spårvägens BTK, gör en gemensam satsning inför säsongen 2015/2016
Genom gemensamma elitlag i de tre högsta herrserierna under namnet Ängby Spårvägen ELIT skall bordtennisen i Stockholm främjas och ungdomar ges bättre möjligheter att utveckla sin talang på hemmaplan. Affischnamn i den högsta serien, Pingisligan, blir "det evigt gröna trädet" Jan-Ove Waldner samt vice junioreuropamästaren Elias Ranefur. Lagledaren och ex-världsmästaren Mikael "Äpplet" Appelgren, med assisterande lagledare (och Äpplets coach vid EM-vinsten 1982) Nisse Sandberg vid sin sida, kommenterar: "Det är fantastiskt roligt att vi nu ger fler ungdomar chansen att utvecklas. Stockholm har Sveriges överlägset största talangpool och vi behöver ta detta steg om vi skall kunna få fram fler spelare som mig." 

"Det är i Stockholm mycket svårt att bedriva bra elitverksamhet i bordtennis. Det är mycket svårt att skaffa sponsorer i medieskuggan bakom de större kommersiella idrotterna. Det är också nästintill omöjligt att ordna bostäder åt spelare och därmed svårt att behålla äldre juniorspelare samt rekrytera spelare utifrån. Vidare är stödet från kommunen mycket lågt jämfört med elitklubbar ute i landet, exempelvis när det gäller hallmöjligheter, riktade elitstöd och support till de ungdomar som satsar. Det är skandal vad lite politikerna gör! Ängby och Spårvägen satsar dock nu gemensamt i Stockholm och hoppas politikerna kan få tummen ur”, säger Nils-Erik Sandberg, ordförande i Ängby Sportklubb.

"Spårvägen och Ängby har tillsammans Sveriges största ungdomsverksamhet i bordtennis. För att även i framtiden kunna vara stora på ungdomssidan och för att kunna behålla våra ungdomar längre upp i åldrarna, såväl i idrotten som i Stockholm, så krävs att det finns en fungerande elitverksamhet i Stockholm. Gemensamma resurser skapar ekonomiska förutsättningar till fortsatta satsningar på elitverksamhet. Fortsatt elitverksamhet skapar även intresse för breddverksamheten.", kommenterar Anders Bölenius, ordförande i Spårvägens BTK.

Den gemensamma föreningen kommer att låna in spelare från vardera förening. Pingisligalaget kommer ha sin hemvist i Liljeholmshallen och Superettanlaget i Vällingbyhallen. Trupperna kommer vara gemensamma och spelare kommer även kunna lånas in från två ungdomslag i Division 1.

 

Anders Bölenius & Nisse Sandberg

Uppdaterad: 10 OKT 2017 22:56
Skribent: Anders Bölenius och Nils Sandberg

PingisPlayLogo


facebook

180 FB

 

Våra samarbetspartners:

DONIC LOGO-svart

 

 

Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08-199297
Fax: 08-199297
E-post: This is a mailto link

Se all info