Hoppa till sidans innehåll

Läger under loven


Läger är en träningsform som är bra på många sätt. De samlar mycket sparring, de samlar mycket kompetens i de olika tränare som är med och leder lägren, de resulterar i en stor mängd träning. Men inte minst är läger roliga, de ger spelaren en möjlighet att lägga mycket tid på det han eller hon tycker är roligast, och tillsammans med en grupp människor med samma intresse. Här är en kort introduktion till lägeraktiviteterna i bordtennis.

Under större delen av året tränar Spårvägens spelare på kvällstid, efter arbetstid och skola. Spelar man professionellt förväntas man naturligtvis även träna på arbetstid, men de flesta har inte den möjligheten. Helger och lov, däremot, erbjuder möjligheter att träna koncentrerat, och flera pass per dag. Det är under dessa perioder man kan enrollera sig i träningsläger. Det finns en uppsjö av sådana, och det kan vara svårt att hitta rätt i läger-djungeln.

Spårvägens läger

Våra egna klubbläger ger våra spelare möjlighet att träna på alla lov. Vi har läger för alla olika nivåer, och vi går alltid ut med inbjudningar till de grupper som lägren riktar sig mot. Vanligtvis har vi minst två tränare på respektive läger, och tränar minst två pass varje dag. Vi kör dem i någon av de hallarna som vi vanligtvis håller vår träning i; SL hallen eller Liljeholmshallen. Och ofta deltar spelare ifrån andra klubbar. På sommaren har vi flera läger i anslutning till skolavslutningen och skolstarten, och under jullovet har vi läger under de flesta dagar som inte är röda. Om man inte deltar i något annat läger, eller tävlar, är det ofta mycket bra och utvecklande att träna så koncentrerat som vi gör på dessa läger. Det är alltså med en varm rekommendation vi föreslår att ni drar nytta av våra kompetenta tränare och den varierande sparringen på våra läger.

Spårvägen arrangerar läger under jullovet, sportlovet, påsklovet, sommarläger i juni och augusti samt höstlovsläger.

Riks- och regionsläger

Förbunden (Svenska bordtennisförbundet och Stockholms bordtennisförbund) arrangerar också läger. Dessa är vanligtvis inte öppna för alla, utan är riktade, och förbunden skickar ut inbjudningar. På så sätt kan man deltaga i ett antal riksläger, och regionsläger vilka hålls på olika platser i Sverige, och under några av Sveriges bästa tränare.

Externa läger

Utöver dessa läger finns som sagt ett stort antal kommersiella läger (dvs. vinstmaximerande och icke ideella) och andra klubbläger. Många av dessa är öppna för alla som önskar att deltaga. Rådfråga gärna era tränare om vilka läger som kan passa er och era barn. Det finns många läger av mycket varierande kvalitet. De flesta är arrangerade med en avsikt att skapa bra pingisträning eller konditionsträning, men några är mycket kommersiella till sin karaktär. Här vill vi egentligen bara komma med en rekommendation att undvika alla läger där avgiften tas in i form av kuvert med kontanter i. Deltar man i sådana läger är det stor risk att man stöder svart kontanthantering. Läger där avgiften tas in i form av fakturor borgar ofta för en renare pengahantering, och även för större seriositet och därmed högre kvalitet.

Uppdaterad: 06 MAR 2016 21:11 Skribent: Anders Götherström

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info