Hoppa till sidans innehåll

Tjejer


Många tjejer spelar pingis hos oss!

Spårvägens BTK arbetar aktivt med att öka andelen tjejer bland våra medlemmar, och vi är därför otroligt glada över att se att andelen tjejer i våra pingisskolor och ute på skolorna växer. För oss är det viktigt att alla mår bra, känner sig trygga och har roligt, men vi försöker alltid ge lite extra fokus på våra tjejer. Vi tror att lite "positiv särbehandling" krävs för att öka könsbalansen ytterligare, samtidigt som vi är övertygade om att även killarna gynnas av att tjejerna blir fler, både socialt och för deras egen pingisutveckling. T ex utvecklar och spelar tjejer ofta ett lite snabbare spel (närmre bordet) än killar, varför träning med tjejer utvecklar killarnas spel. Pingis är dessutom en idrott där tjejer och killar har mycket liknande fysiska förutsättningar i unga år.

Bordtennis är en individuell idrott, men hos oss utvecklar man en stor gemenskap med sina klubbkompisar. Barnen tillbringar mycket tid tillsammans med sina träningsgrupper och ute på tävlingar (om man vill tävla, man måste absolut INTE tävla). Varje säsong anordnar vi dessutom flera klubbresor, vilka inte minst våra tjejer brukar uppskatta väldigt mycket.

Hos oss kan tjejer träna tillsammans med bara tjejer i vår tjejgrupp och/eller tillsammans med killar i olika träningsgrupper på olika nivåer i olika åldrar. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vår verksamhet eller vill testa pingis hos oss!

Uppdaterad: 23 APR 2021 16:19(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info