Hoppa till sidans innehåll
Stockholms idrottsgymnasium

Stockholms Idrottsgymnasiums bordtennisverksamhet


Det finns i dagsläget elva bordtennisgymnasier i Sverige. Ett av dem är Stockholms Idrottsgymnasium, som för närvarande har elva unga bordtennisspelare.

I dagsläget finns elva gymnasieskolor som bedriver organiserad och finansierad bordtennis-gymnasieverksamhet. Ett av dem är en RIG verksamhet, och de övriga tio är NIU verksamheter. De här elva skolorna profilerar sig på lite olika sätt. Stockholms Idrottsgymnasium, som bedriver bordtennis-gymnasieverksamhet i Stockholm, vilar sin verksamhet på tre områden.

Den första är kvaliteten på skolan. En mindre gymnasieskola (300 elever), med utbildade och examinerade lärare i de olika ämnena som skolan lär ut, och med ett starkt internationellt Europeiskt inslag i lärarkåren. Och en vilja att hela tiden modernisera pedagogiken och skapa en undervisning som tillhör de bästa i Sverige. Att skolan lyckas på det här området märks på resultaten i de nationella proven. För djupare information om undervsiningsverksamheten kontaktar ni lämpligenb Fredrik Sohlberg, idrottskoordinator och biträdande rektor (072 3896190), Ida Lindberg, Svy (070 4733496), eller Johan von Gerber som är rektor på skolan (073 3182540).

Den andra är den typen av miljö som en gymnasieskola för ungdomsatleter erbjuder. Skolan är intresserad av elever som satsar i idrotter över huvud taget, men det finns åtta finansierade NIU idrotter på skolan; bordtennis, fotboll, handboll, gymnastik, rugby, friidrott, squash, och tennis. Här finns alltså en vana att hantera ungdomar som tävlar och tränar mycket. Skolan har även ett projekt tillsammans med GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan) där doktorander testar elevernas fysik, kondition, mm och därefter lägger upp ett individuellt träningsprogram med uppföljning under tre år. Det finns med andra ord en djupare generell kunskap om alla idrottens sidoområden såsom diet, fys, psykologi, etc. För mer information om hur skolan hanterar sina elevers tränande och tävlande, och vilken typ av unik miljö som skapas av den här typen av elever, är den bästa kontakten biträdande rektor Fredrik Sohlberg.

Det tredje området är förstås specialidrotten, bordtennis vad oss beträffar. Två förmiddagspass i veckan tränar gruppen. Tränare på gymnasiepassen är Thomas Johansson, Robban Svanberg, och Mikael Appelgren. Det här tränarkollektivet finns bättre beskrivet under vår flik om träning, men det är en grupp tränare med stor erfarenhet och en mycket modern syn på bordtennis. Som sparring finns ofta Mikael Appelgren och Daniel Schaffer med på passen, och därtill finns ofta också någon eller några seniorer ifrån någon av regionens klubbar med. Har ni några frågor på bordtennisdelen är de bästa kontakterna Thomas Johansson (This is a mailto link, 070-7977824) och Robban Svanberg (This is a mailto link, 073-0411892).

För närvarande studerar följande elva spelare på Stockholms Idrottsgymnasium via NIU programmet för bordtennis:

Maya Gerold: Spelar för Norrtulls SK

Michel Telhagen: Spelar för Norrtulls SK

Theodor Wadsten: Spelar för Järfälla BTF

Vendela Johansson: Spelar för Spårvägens BTK

Olle Inde: Spelar för KFUM Stocksund

Johan Hesselgren: Spelar för Spårvägens BTK

Viggo Kippel: Spelar för Spårvägens BTK

Lukas Kopriwa: Spelar för Spårvägens BTK

Richad Götherström: Spelar för Spårvägens BTK

Oskar Hedlund: Spelar för Spårvägens TK

Ture von Reis: Spelar för Norrtulls SK

Vilmer Gerogsson: Spelar för Spårvägens BTK

Uppdaterad: 02 NOV 2016 12:42 Skribent: Anders Götherström(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info