top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Spårvägens damlag är tillbaka i Pingisligan!


Superettan damer (Spårvägen A)


Det har varit en fantastisk säsong för Spårvägens damlag i Superettan. Som nykomling går tjejerna hela vägen och vinner serien, och tar därmed steget upp i Pingisligan!


Laget är ungt och lovande, alla är tonåringar på väg upp i sin pingiskarriär. Maria Girlea (nyförvärv från Finland, 17 år), Linnea Johansson (19), Moa Natanaelsson (17), Klara Stahle Olin (16), Nathalie Freij (15) och Gabriella Aaltonen (13) är tjejerna som stod för denna storartade bedrift.


Det har varit många tuffa matcher i serien, men med en enorm lagkänsla där alla tillsammans jobbat för varandra så har vi lyckats vinna nästan alla jämna matcher. Tjejerna vann hela 28 av 35 spelade skiljeset!! De besegrade alla lag i serien minst en gång och förlorade bara en, matchen mot Falköping i första sammandraget.


Div 1 damer (Spårvägen B)

Även vår 2:a damlag har gjort en mycket bra serie. Laget blev 2:a i div 1 efter Ängby som vann alla sina matcher. Spårvägstjejerna tappade endast poäng mot Ängby. Tjejerna ser nu fram emot kvalspel till Superettan i Kosta den 15/4. Spårvägen, hemmalaget Kosta och Askim gör upp om två platser i Superettan nästa säsong. Div 1-laget har bestått av Elsa Ekman, Laure Bertrand, Gabriella Aaltonen, Klara Stahle Olin, Nathalie Freij och Ella Forsberg.


Div 2 damer (Spårvägen C1 och C2)


I denna serie har vi haft två damlag: C1 med bara ungdomar och C2 med ett mer rutinerat manskap. Tjejerna i lag C1 hade hoppats kunna avancera till div 1. Inför sista sammandraget fanns chansen att nå en kvalplats. Det krävdes idel segrar för våra tjejer, vilket de också klarade. Dessutom krävdes det att redan klara seriesegrarna Stratos Enköping besegrade Ängby i sista matchen. Tyvärr ställde Stratos Enköping då över en av sina bästa spelare och fick därmed sin första förlust i serien. Lag C2 slutade därmed 3:a och lag C2 blev 4:a


Superettan herrar (Spårvägen B)


Som nykomling fick vi det mycket tufft i denna serie. Vi började bra med premiärseger mot Norberg, men sen dröjde det ända till omgång 12 innan det blev nya poäng, då Vetlanda besegrades. Fyra poäng räckte inte för att hålla oss kvar i Superettan så killarna får ta nya tag i div 1.


Stommen i laget har bestått av Isak Sundin, Alper Sali, Emil Friis Hansen, Jakob Törner, Edward Wesshagen och Omid Khoshbakht.


Div 1 herrar (Spårvägen C)


Målet för vårt lag i denna serie var att klara sig kvar. Det utkristalliserade sig snabbt fyra topplag som var i en klass för sig, följt av fyra lag som gjorde upp om plats 5-8. Med fyra segrar och en oavgjord lyckades våra killar sluta 5:a och bli kvar i division 1. Stommen i laget har varit Elias Sundin, Barath Madhu Chandra, Henry Majdalani och Sasa Dumnic.


Div 2 herrar (Spårvägen D)


Inför sista sammandraget var laget på på gott som säker mark, men i sista sammandraget lyckades vi tyvärr inte ta några poäng. Därmed slutade laget på 6:e plats med 11 poäng och vi får försöka kvala oss kvar i serien.


Stommen i laget har varit Olle Inde, Niklas Dahlskog, Felippe Riffo, Vilmer Fraenell och Alwin Bildhjerd


Div 3 ÖSNÖ herrar (Spårvägen E1)


Här spelade ett rent ungdomslag utan erfarenheter från spel i de nationella serierna. I den absolut sista omgången lyckades laget kravla sig förbi Hammarby upp på kvalplats till div 2.


Stommen i detta lag har varit Sebastian Larsson, Jack Röhr, Gustav Häger, Tor Trygg och Espen Kallrén.


Div 3 ÖSNV herrar (Spårvägen E2)


Laget har bestått av en blandning av ung entusiasm och äldre rutin. Kombinationen visade sig fungera bra och även detta lag får kvala till div 2. Laget kom 2:a efter Södertälje som gick obesegrade genom serien.


Stommen i laget har varit Göran Aldvik, Axel Fraenell, Vidar Gustavsson, Sixten Weston, Lukas Blomstrand och Lei Keiji.

Comments


bottom of page