top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Spårvägens damer spelade seriepremiär i SuperettanI helgen gjorde Spårets damlag debut i Superettan. För tre år sedan gjorde vi en omstart i div 2 med idel unga tjejer och nu har vi tagit oss upp i Superettan. Vi har ett ungt lag med Linnéa Johansson 19 år, Moa Natanaelsson 17 år, Maria Girléa 17 år, Klara Stahle Olin 16 år och Nathalie Freij 15 år.


Första sammandraget spelades i småländska glasrikets huvudort Kosta. Fyra matcher stod på programmet och vi kunde snabbt konstatera att det är en bra och mycket jämn serie där inga resultat är givna på förhand. Jag gläds speciellt åt den stämning och det go det är i laget där alla tjejer kämpar och stöttar varandra i med- och motgång. Tjejerna visar stor seriositet samtidigt som de har roligt tillsammans. Vi har fått in Maria, en rumänsk tjej bosatt i Helsingfors, i laget och hon blev nästan direkt en i gänget och visade att hon är en riktig lagspelare.


Tillsammans har tjejerna satt upp som mål att i alla lägen göra sitt bästa och försöka sluta på övre halvan av serien. Efter de första fyra omgångarna som spelades i Kosta parkerar vi på fjärde plats efter en vinst, två oavgjorda och en förlust. Samtliga matcher blev mycket långa och tjejerna visade mycket bra attityd genom att vinna hela tio av tretton skiljeset.


Vi började mot Sjömarken från Borås och kom i underläge då Maria i början inte kom upp i sin normalt mycket höga nivå p g a premiärnerver. Då gör istället Klara sin kanske hittills bästa prestation i seriespel och vinner mot både Emilia Johansson och Elvira Söderlund. Matchen slutar 5-5 efter dryga tre timmars spel.


Lördagseftermiddagens match mot Våxtorp tog även den dryga tre timmar. Även denna match slutar 5-5 efter att Maria och Linnéa tagit två matcher var samt dubbeln tillsammans.


På söndag förmiddag mötte vi dittills obesegrade Kosta. Vi får en kanonstart då Moa vänder 0-2 mot danska Emma Eckeroth och Linnea besegrar Kostas etta Annie Hedlund. Ledning 4-2 innan dubbeln som sedan Maria och Linnéa vinner. Linnéa vinner sen den avslutande singeln och det blir 6-4 till oss efter 3,5 timmars spel.


I helgen sista match, mot Falköping, kom första förlusten (4-6) efter ännu en 3-timmarsmatch. Vi kom tidigt i underläge men tjejerna kämpade på och reducerade till 3-4 efter ny vinst i dubbeln och när sedan Maria vinner nästa match är vi i fatt till 4-4. Moa är sånär att ordna en poäng men hon förlorar i skilje mot Falköpings etta Elina Nilsson.


Nästa sammandrag spelas i Eslöv i december.


/Anders Svensson, glad och nöjd lagledare

Comments


bottom of page