top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Snart dags för slutspel!Fem veckor har gått sedan herrlaget slog in matchbollen i den avgörande matchen mot Kävlinge och säkrade en plats i Pingisligans slutspel. Nu börjar det äntligen närma sig match igen. Så här med mindre än en vecka kvar till första semifinalen kollar vi hur läget är med Kostas och Harald.


Hur känns formen?

Kostas: Formen känns otroligt bra just nu! Jag känner mig bättre än jag gjort på hela säsongen. Det beror på att jag har spelat väldigt många matcher och turneringar senaste tiden, och att jag har kunnat jobba fokuserat med mina styrkor och svagheter i träning.

Harald: Det känns bra! Jag tycker att jag träffar bollen bra på träning och jag känner mig snabb. Sedan var det ju ett tag sedan jag spelade match och då är det alltid lite osäkert hur formen är.


Hur har du laddat upp inför slutspelet?

Kostas: På samma sätt som alltid. Jag tränar på, mycket pingis och också en del mentala förberedelser. 

Harald: Jag tränat på och fokuserat lite extra på övningar med mycket rörelse, för att få upp tempot. Jag har passat på att jobba lite extra också, så att jag förhoppningsvis ska kunna ta det lite lugnare med det under själva slutspelsveckan.


Vad tror du om semifinalserien mot Söderhamn?

Kostas: Det blir tufft. Jag skulle säga att det är en 50/50-match, men vi är kanske små favoriter. För vi har tre bra spelare på ungefär samma nivå, som alla kan vinna matcher. Så vi har bra chans att nå finalen. Nyckelmatchen blir mot Viktor Brodd. Om vi kan få hål på honom så har vi riktigt bra chans. 

Harald: Det blir en intressant match. Söderhamn är såklart jättefavoriter, de vann båda matcherna mot oss i grundserien och de vann SM-guld förra året med i stort sett samma lag. Men vi har kommit smygande nu i slutet på säsongen och om alla vi tre får till perfekta insatser så kan vi vara med och utmana. I alla fall på hemmaplan, där vi med ett stort publikstöd i ryggen vet att vi brukar vara starka.


Tack för svaren och stort lycka till!

 

Så här spelas semifinalerna:

Match 1: tisdag 23 april klockan 18:30 i Söderhamn.

Match 2: torsdag 25 april klockan 18:30 i Liljeholmshallen. Fri entré!

Match 3 (ev.): 29 april klockan 18:30 i Söderhamn.

コメント


bottom of page