top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Sammanfattning höstterminen 2022


Herrlaget i Pingisligan

Efter en lite trevande inledning på serien (Simon Berglund var skadad de fyra första matcherna) har laget kommit igång ordentligt. Senaste segern mot serietvåan (före senaste omgången) Kävlinge var en riktig rysare och killarna är obesegrade på hemmabord. Serien är otroligt jämn där lag 1 till 7 ligger inom endast fyra poängs marginal. Vi ligger 3:a en poäng bakom serieledarna Söderhamn. Laget består av Simon Berglund, Harald Andersson, Martin Friis och Anthony Tran.


Damlaget i Superettan

Som nykomlingar i serien har tjejerna gjort det riktigt bra och ligger efter sex omgångar på 3:e plats. Sedan vi gick upp har vi fått in Maria Girlea och Linnea Johansson i laget. Maria och Linnea bildar stommen som kompletteras av Klara Stahle Olin, Moa Natanaelsson, Nathalie Freij och Gabriella Aaltonen. Bästa matchen gjorde tjejerna vid senaste sammandraget i Eslöv när de spelade 5-5 mot serieledande Västers (som endast tappat poäng mot Spårvägen).


Övriga nationella serier

Killarna i Superettan har som väntat haft det tufft. De har vunnit en match och ligger näst sist. Serien håller hög klass och de flesta lagen har någon spelare på Pingisliganivå.


I Division 1 har killarna lyckats komma igen efter en tuff start och ligger nu 5:a med sex inspelade poäng. Division 2-laget är med i toppstriden och ligger för närvarande på 3:e plats. I Division 3 har vi två herrlag: det ena laget ligger tvåa i sin serie och det andra (med mycket unga spelare) ligger 5:a.


På damsidan ligger Division 1-laget på en säker 2:a plats bakom mycket starka Ängby A och har stor chans att nå kvalet till Superettan. I Division 2 har vi ett ungdomslag och ett vuxenlag och bägge lagen ligger på övre halvan i tabellen.


Sammanfattningsvis mycket starka prestationer av alla lagen med tanke på att de flesta lagen är nykomlingar i sin serie då många av våra lag gick upp en division.


Distriktsserierna och andra tävlingar

I distriktsserierna har vi massor av lag som alla kämpar på bra och några är med och slåss om seriesegern. På ungdomssidan har vi många lag med i St:Erikscupen och Rookiecupen som alla hela tiden gör framsteg. På första Stiga-Talangen-heatet (tävling för de yngsta spelarna) hade vi med ett 80-tal spelare! Ca hälften kvalificerade sig till slutspelet redan vid detta första försök.


Vi har haft drygt 40 spelare ute på Sweden Tour-tävlingar runt om i landet under höstterminen. Flera spelare har gjort det riktigt bra och tagit hem klassegrar eller pallplatser.


Spårvägen har idag ca 250 licensierade spelare som någon gång under hösten varit med och tävlat. Med det är vi överlägset störst i Sverige.


Under hösten har vi genomfört ett större arbete med vår värdegrund (arbetet fortgår). Vi har även genomfört en föräldraträff på Årsta folkets hus med föreläsning av idrottspsykologen Johan Fallby.


Vi önskar nu alla en God Jul och Gott nytt år. Vi hoppas att alla kommer tillbaka med mycket ny energi efter helgerna och ser fram emot en fin vårterminen tillsammans.


Anders Svensson

Comments


bottom of page