top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Flera spårvägare på pallen vid Sweden Tour-slutspelet i SöderhamnTill Sweden Tour-slutspelet kvalificerar sig de 12 bästa i åldersklasserna 12, 14, 16 och 18 år efter säsongens alla deltävlingar. Spårvägen hade nio kvalificera spelare, men tyvärr fick Gabriella Aaltonen och Klara Stahle Olin lämna återbud p.g.a. sjukdom.


Bäst gick det för Maria Girlea som stod som segrare i Damjuniorer 18. Maria inledde lite knagglig och förlorade en match i poolspelet. Men väl i slutspelet visade Maria klass. Wilma Thoren avverkades i raka set i kvarten. Semifinalen mot Alice Nilsson blev däremot en rysare. Maria vann första set med 11-9 för att sedan inte ta tillvara på setboll i andra utan förlorade detta 10-12. Seger i tredje men Alice kom tillbaka och kvitterade på nytt. I skilje gick Alice ifrån till 6-2, men efter timeout fick Maria ordning på spelet och skaffade sig matchboll vid 10-9. På andra matchbollen kunde hon sedan avgöra till 12-10. I finalen visade Maria klass och vann snabbt och enkelt i raka set mot Sandra Axelsson från Eslöv. I samma klass spelade även Nathalie Freij och Moa Natanaelsson. Nathalie gick till kvartsfinal medan Moa fick nöja sig med poolspelet.


Nathalie Freij spelade riktigt bra i Flickor 16 och tog sig ända till final. Det blev först fyra vinster och en förlust (mot Agnes Svensson) i poolspelet. I kvartsfinalen besegrades Josephina Fred med 3-1. I semifinal gjorde Nathalie en riktigt bra match och fick revansch på toppseedade Agnes Svensson med 11-9, 12-10, 11-9. I finalen stod supertalangen Siri Benjegård för motståndet, och det blev en tight match som Siri till slut vann med 11-9, 11-9, 9-11, 11-7.


I Pojkar 12 spelade Simon Karlsson Englund sig fram till semifinal. I kvartsfinal besegrade han hemmahoppet William Olsson i tre raka set. Semifinalen mot Melker Johansson blev en riktig rysare där Melker drog det längsta strået med 12-10 i skiljeset.


I Pojkar 14 hade vi tre spelare med: Bharat Madhu Chandra, Sebastian Larsson och Jack Röhr. Klassen är ett riktigt getingbo med 8-9 spelare som alla kan slå alla. Bharat tog sig som gruppetta vidare till slutspel. Nu blev det tyvärr stopp i kvartsfinal mot Sigge Hedblad. Jack och Sebastian fick nöja sig med poolspelet.Comments


bottom of page