Hoppa till sidans innehåll

Tuff start för herrlaget i Pingisligan

23 OKT 2019 17:14
  • Skapad: 23 OKT 2019 17:14

Vårt herrlag har haft det tufft i inledningen av säsongen. Efter fyra omgångar ligger laget sist i tabellen med noll poäng och endast en singelvinst. Visst märks det att vi till denna säsongen tappat två tongivande spelare i ”poängmaskinen” Satoshi Aida och Simon Berglund.  Harald Andersson har kommit in i laget, men han har ännu inte riktigt fått till spelet.

Det började borta mot mästarna Eslöv. Inte så konstigt att vi inte räckte till där. Det blev 0-4, men vi var ytterst nära att det skulle stått 2-3 efter fem matcher. Harald Andersson besegrade Truls Möregårdh i den femte matchen (som nu aldrig räknades). I match 4 har Daniel Schaffer lägen att besegra Alex Naumi men knyter inte till.

I omgång 2 kom nykomlingen Munkedal på besök i Liljeholmshallen. De reste hem med en klar 4-1 seger. Daniel Schaffer besegrade Jimmy Ojakangas. Men varken Harald Andersson eller Sebastian Loso lyckades vinna någon match.

Hemmamatch även i tredje omgången då Falkenberg stod för motståndet. Martin Friis gör nu säsongsdebut i Pingisligan men lyckas inte ta någon vinst. Det lyckades inte Harald eller Daniel heller trotts att lägen fanns.

I fjärde omgången borta mot Kävlinge kom Tianming Zhao in i laget. Tyvärr hjälpte inte heller detta då laget fick åka hem med en 0-4 förlust. Här liksom tidigare har våra spelare svårt att stänga matcher och set när de har lägen. I sin första match har Tianming Zhao klar ledning hela vägen upp till 9 i varje set men förlorar med 1-3 mot Shvets. Daniel får inte alls till spelet mot Vostes utan lägger i raka set. I tredje matchen närmar killarna sig vinst men Harald får ge sig i skilje mot förre landslagsspelaren Magnus Molin. Efter paus så möter Tianming Vostes. Matchen går till skilje och två matchbollar för Tianming, men Vostes tar då fyra raka bollar och matchen slutar 4-0 till Kävlinge. I den femte matchen (som slutade innan den 4:e) vinner Harald Andersson mot Shvets.

Nästa match 5/11 blir nu en måstematch då vår like nollpoängare Rekord kommer på besök i Liljeholmshallen.

Skribent: Anders Svensson
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se segermatchen mot Halmstad 22/9!


 

 

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info