Hoppa till sidans innehåll
Foto: Warren Rosenberg

Tre historiska bronsmedaljer på första Parkinson-VM i bordtennis!

23 OKT 2019 17:15
Sverige deltog med elva spelare (endast USA hade fler i sin trupp) och av dessa var sju Spårvägare. Totalt deltog tjugo nationer med närmare åttio spelare. Tävlingen spelades i Westchester, New York.
  • Skapad: 23 OKT 2019 17:15

Två Spårvägare, Maria Wäneskog och Angela Hagman, fick ta emot brons i damdubbel och Marita Juhlin från Luleå fick också en bronspeng runt halsen.

Nämnas bör också att Björn Hedin från Spåret mötte Jan Norlindh, Göteborg i finalen i consolation cup där Jan slutade som vinnare. Peter Hargne kom på en hedrande andra plats i en annan consolation-klass. Spelarna delades in i tre olika klasser efter en neurologisk bedömnig, vilket visade sig fungera bra.

Nämnas bör också Erik Åstrands insats i huvudturneringen. Erik gick till kvartsfinal, där han förlorade mot den vinnande tysken, och i poolspelet förlorade Erik mot den blivande tvåan från Portugal. Första set var jämt, 9-11. Inte dåligt av någon som aldrig spelat en tävling, vilket ingen av de andra heller gjort! Och, det är ju inte fy skam att den första tävlingen blir ett VM. Alla spelare vann minst en match. Det är också stort!

Arrangören Westchester Table Tennis Club skötte tävlingen så bra som det någonsin kan bli, med hjälp av ett stort antal volontärer och med stöd av ITTF. En mycket bra och rymlig hall fick alla att trivas. Lägg där till, förutom bordtennisspelandet, livemusik med eldsjälen bakom VM och musikern Nenad Bach. En av låtarna hette såklart "I love pingpong". Fantastiskt fräsch och god mat serverades i hallen.

Tack för en underbar resa, fylld av skratt och strålande ansikten!

/Pelle Hägglund, coach

Skribent: Pelle Hägglund
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


   

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info