Hoppa till sidans innehåll

Träningar återupptas from mån 30/03

27 MAR 2020 21:11
Viktig information angående Coronaviruset (Covid-19), uppdaterat 2020-03-27
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 12:11

I slutet av 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus i Kina som nu tre månader senare har spridit sig över stora delar av världen. Allt pekar på att vi kommer att drabbas på liknande sätt i Sverige, framförallt i storstadsregionerna.

Vi kan förvänta oss att smittspridningen eskalerar, dalar ut och återkommer i nya vågor när samhället börjar öppnas upp. Vi kommer sannolikt att vara drabbade över lång tid och behöver förhålla oss till detta.

Folkhälsomyndigheten har vid flera tillfällen upprepat uppmaningen att fortsätta idrottsverksamheter som riktar sig mot barn och ungdomar. Vi har därför gjort en fördjupad riskanalys av de olika delarna i vår verksamhet och kommer att genomföra ett antal förebyggande åtgärder och etablera rutiner som påverkar våra olika träningsgrupper.

Vi kommer att upprätthålla de nya rutinerna under kommande månader och vidta ytterligare åtgärder när så behövs. Alla medlemmar och anhöriga måste utgå ifrån att situationen i träningsgrupperna speglar samhället i övrigt. Det vill säga, vi vet inte vilka individer som är smittbärare eller exakt hur smittan överförs. Vi måste alla ta ansvar och agera utifrån detta.

Våra anställda och tränare jobbar just nu med att förbereda träningshallen, scheman och rutiner för att vi skall kunna återuppta verksamheten under så kontrollerade former som möjligt med start på måndag den 30 mars, om vi inte får andra direktiv.

Alla träningsgrupper berörs av de förändringar som nu genomförs:

  • Fritidspingis i skolan gör uppehåll tills vidare
  • Barn- och ungdomsverksamheten i SL-Hallen och Liljeholmshallen återupptas med delvis förändrat schema
  • Idrottsgymnasiets verksamhet flyttar tillsvidare ut från våra träningshallar och bedrivs hemma eller utomhus
  • Elitgruppen med äldre ungdomar och vuxna tränar enskilt. Inga andra grupper i hallen samtidigt.
  • Motionsgruppen tränar enskilt, utan tränare. Inga andra grupper i hallen samtidigt.
  • Parkinsongruppen är inställd tills vidare

Vi kommer att begränsa antalet deltagare och minimera kontakten mellan de olika träningsgrupperna mellan passen. Vi kommer inte att bedriva lägerverksamhet men håller träning dagtid med våra barn- och ungdomsgrupper under Påsklovet. Vi avråder även våra hyresgäster (Spårvägens Veteran BTK och Korpen) från att träna i hallen.

Listan över förebyggande åtgärder och regler är lång (se nedan för mer detaljerad information) och kommer att uppdateras efter hand.

Ta hand om varandra!

Stockholm 2020-03-27

Åke Lind, Ordförande Spårvägens BTK


Spårvägens BTKs rutiner from 2020-03-30 (uppdaterade 2020-03-27)

Spårvägens BTK följer Folkhälsomyndighetens (och Svenska Bordtennisförbundets) allmänna rekommendationer samt de regeringsdirektiv som ges.

2020-03-24 publicerade Folkhälsomyndigheten rekommendationer riktade till idrotts- och träningsanläggningar (https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/)

Vi kan inte garantera att smittspridning inte sker i våra lokaler, men hörsammar Folkhälsomyndighetens uppmaning att fortsätta idrottsverksamheter som riktar sig mot barn och ungdomar, med de riskreducerande åtgärder som kan vidtas.

Vi har därför beslutat att återuppta verksamheten med följande anpassningar (texten är lång men vänligen läs noga).

1)     Inga utomstående tillåts i våra lokaler. Vi tillåter inte deltagare från andra klubbar

2)     Vi begränsar antalet deltagare per träning till 20 och bedriver träningarna på högst 10 bord. Vi behov delas grupper och schemat anpassas med färre träningar per individ/vecka

3)     Inget dubbelspel är tillåtet

4)     Äldre människor, samt övriga som tillhör riskgrupper, får tyvärr tillsvidare inte delta i våra aktiviteter eller ens komma till våra lokaler

5)     Individer med samhällsviktiga arbeten, t ex de som arbetar inom hälso- och sjukvårdssektorn, får tyvärr tillsvidare inte delta i våra aktiviteter eller ens komma till våra lokaler

6)     För att minska antalet individer i lokalerna skall föräldrar lämna/hämta sina barn vid ingången till lokalen och får alltså ej vara kvar under träningen. Spelare ska anlända till hallen 5 minuter innan träningen startar (ej tidigare) och går från hallen direkt efter avslutad träning. Vi kommer ha minst 15 minuters uppehåll mellan olika träningsgrupper för att en grupp skall hinna lämna innan nästa kommer. Detta innebär även att alla träningstider har förändrats, se nytt schema.

7)     Om spelare, eller familjemedlem till spelare, har befunnit sig i ett s k riskområde under de sista 14 dagarna har han/hon ej tillträde till våra lokaler

8)     Spelare som misstänker att de varit i kontakt med någon som har bekräftats vara smittad av viruset ska hålla sig hemma i 14 dagar.

9)     Spelare som känner minsta lilla sjukdomssymptom, eller har familjemedlemmar som är sjuka, ska ej delta i träningen tills han/hon och övriga familjemedlemmar har varit symptomfria i minst två dagar.

10)  Tränare har rätt att, och kommer direkt, skicka hem spelare som han/hon anser visar symtom på sjukdom

11)  Händer ska tvättas noga och ofta, inklusive när man ankommer till våra lokaler och innan träning inleds

12)  Samtliga deltagares händer ska tvättas med handsprit i samband med att träningen startar (tränaren förser deltagarna med handsprit)

13)  Avstånd till andra deltagare ska hållas och all kroppskontakt med andra deltagare ska undvikas. Tänk även på att inte röra varandras racketar, vattenflaskor och mobiler.

14)  Byt om och duscha hemma. Använd omklädningsrummet endast för handtvätt och vattenpåfyllnad (bäst dock om ni fyller vattenflaskan hemma).

15)  Spårvägen kommer tillse att bollar och bord rengöres dagligen. Vi spelar med endast en eller två bollar per bord för att minimera indirekt kontakt mellan spelarna. Vi startar alltid träningen med rengjorda bollar.

16)  Alla bollådor är inställda tills vidare.

17)  Gymanläggning och gymredskap får ej användas.

18)  Om möjligt, undvik att resa med allmänna kommunikationer till/från hallen

Ytterligare förändringar av verksamheten kan ske med kort varsel och kommuniceras via email och hemsida www.sparvagenbtk.se

Idag (2019-03-27) meddelade Folkhälsomyndigheten att de under nästa vecka (14) kommer publicera ytterligare rekommendationer som bl a avser vår verksamhet. Dessa nya rekommendationer kan innebära att vi kommer pausa verksamheten igen.

Styrelsen
Spårvägens BTK

Skribent: Åke Lind
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info