Hoppa till sidans innehåll

Sweden Tour Eslöv, Halmstad och Helsingborg

18 OKT 2021 21:48
Sweden Tour tävlingarna har dragit igång och Spårvägen-spelarna har presterat bra på de tre hittills spelade tävlingarna i Eslöv, Halmstad och Helsingborg.
  • Skapad: 18 OKT 2021 21:48

Det började med Eslövs Internationella 13-15/8. Dit åkte vi med en liten trupp med endast juniorer och seniorer. Bäst gick det för Harald Andersson som blev 3:a i herrsingeln efter att ha slagit ut toppseedade Elias Ranefur. Isak Sundin tog sig oseedad ända fram till kvartsfinal i HJ20 där slutsegraren Daniel Lindsö blev för svår. Vår enda deltagare på tjejsidan, Linnea Johansson, kom till kvarten i DJ18 där hon förlorade mot Nomin Baasan.

Till Halmstad Masters 3-5/9 åkte vi med stor trupp i fem minibussar. I Halmstad hade det varit ett europeiskt elitungdomsläger veckan före varför det internationella inslaget var väldigt stort. Detta skrämde dock inte våra Spårvägenspelare.

I herrsingeln tog sig Anthony Tran till final efter att bl.a. ha slagit ut  f.d. A-landslagsspelaren Per Gerell och toppseedade Jens Lundqvist. Dock rådde han inte på Hampus Söderlund i finalen. Martin Friis segrade i HJ20 där han slog ut flera internationella spelare på vägen fram. Finalist två gånger om blev Gabriela Aaltonen. Hon var i final i både Flickor 12 och Flickor 13, men förlorade båda mot Siri Benjegård.

Sebastian Larsson var även han i final i Halmstad där han förlorade mot Melker Sjösvärd. Vi hade även ett gäng kvartsfinalister: Linnéa Johansson i DJ18, Elisa Sundin i P15, Klara Stahle Olin i F15 samt Gabriela Aaltonen i F14.  Alla våra spelare gjorde bra ifrån sig utifrån sina förutsättningar och motstånd.

Den tredje deltävlingen, Rekordspelen, gick i Helsingborg 1-3/10. Även hit åkte vi med en stor trupp på ca 25 spelare. Vi fick med oss två klassegrar genom Gabriella Aaltonen som vann både F12 och F13. Gabriella var även i kvarten i F14. Här har vi ett riktigt framtidslöfte.

I Flickor 14 spelade Nathalie Freij bra och var framme i final mot Tuva Oredsson. Vår USM-finalist Jakob Törner visade att formen hållit i sig och var även här i final där Daniel Lindsö blev för svår. Jakob var bara kvartsseedad. I HJ20 slog Alper Sali ut semiseedade Törngren innan det blev stopp i kvartsfinal.

Simon Berglund slog ut Fabian Åkerström i herrsingeln, men fick ge sig med minsta marginal mot Hampus Söderlund i kvartsfinalen.

Även i Helsingborg hade vi ett gäng kvartsfinalister: Gabriel Lundh och Jack Röhr i P13 (där bägge la mot blivande finalparet), Noa Natanaelsson i F16, Elias Sundin i P16 och Sebastian Larsson i P12.

Foton: BTK Rekord

IMG_3138.jpg

Skribent: Anders Svensson
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info