Hoppa till sidans innehåll

Martin Friis Svensk Mästare i U20-klassen vid SM i Söderhamn

06 MAR 2020 15:59
Det blev en hel del framgångar för Spårvägen när SM avgjordes i Söderhamn i månadsskiftet februari/mars!
  • Skapad: 06 MAR 2020 15:59

Mest lysande är givetvis Martin Friis seger i U20-klassen. Martin gick in i klassen som semi-seedad, men vi som vet vad Martin kan trodde alla på Martin som segrare. Martin startade tävlingen med stor pondus och expedierade Albin Karlsson och Daniel Lindsö utan att vara nära att tappa set. I kvarten hängde Jacob Dillström med till 2-2 i set, men sen trampade Martin igång och vann de två avslutande seten med 11-1 och 11-6. I semi blev det möte med Rekords pingisligaspelare Jakob Peterson. Det blev en enkel vinst i raka set varefter Martin var klar för final mot UEM-uttagne Charlie Widing. Inte heller Charlie vållade Martin några större bekymmer även om Charlie tog ett set.

I herrsingeln gick Martin till åttondel där han pressade den förre landslagsmannen Per Gerell till skiljeset. I dubbel spelade Martin med Harald Andersson och de tog sig till kvartsfinal där top-seedade Per Gerell/Jens Lundqvist blev för svåra.

Harald Andersson fick däremot med sig en bronsmedalj i Mixeddubbel där han spelade med Tilda Johansson från Halmstad. De åkte ut i semi mot topp-seedade syskonparet Anton och Stina Källberg.

Harald var den av Spårvägarna som gick längst i herrsingeln. Han tog sig hela vägen till kvartsfinal. I åttondelen slog han ut kvartsseedade Viktor Brodd med 11-9 i sjunde och avgörande set. I kvartsfinalen mötte Harald sedan regerande mästaren Truls Möregårdh. Det blev 4-0 till Truls men alla set var jämna.

Sebastian Loso gjorde också en bra insats och tog två set av Jens Lundqvist i åttondelsfinalen.

Skribent: Anders Svensson
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info