Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget snubblande nära SM-final

14 MAR 2019 22:45
  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 22:45

Herrlaget har gjort en fantastisk säsong. När de i sista seriematchen för säsongen på hemmabord slog Söderhamn blev laget klart för SM-semifinal medan Söderhamn missade SM-slutspelet för första gången på 14 år. Killarna var sedan i semin mycket nära att spräcka ännu en lång svit, Eslövs 14 raka SM-finaler som nu dock till slut ändå utökades till 15...

Grundserievinnaren Eslöv fick välja motståndare mellan 3:an och 4:an i serien. Lite överraskande (för mig i alla fall) valde Eslöv att möta Spårvägen istället för Rekord från Helsingborg som man i sista omgången slog med 4-0. Valet höll på att kosta Eslöv finalplatsen.

Första matchen spelades i Liljeholmshallen. Här var ”firma” Möregård, Hui obevekliga och släppte bara ett set tillsammans då Daniel Schaffer tog första set mot Truls Möregård. Daniel bjöd dock mycket hårt motstånd och hade setbollar i ytterligare två set. Spårvägens segrar togs av Simon Berglund mot greken Ioannis Sgoropoulos samt Satoshi Aida som besegrade Robert Svensson i skiljeset (vilket kom att bli melodin i mötena mellan dessa bägge under semifinalspelet). 4-2 till Eslöv som nu hade riktigt slagläge i hemmareturen.

Oddsen att Spårvägen skulle vinna returmötet var skyhöga men det brydde inte våra killar sig om! Truls Möregård fortsätter sin segersvit med idel vinster på svensk mark sedan 18/12 2018 (inklusive SM-guldet och segern i Safirs). 3-1 mot Daniel Schaffer och 3-0 mot Simon Berglund.

Men sen var det stopp för dagen. Giganten och världsspelaren Xu Hui har vad jag vet aldrig förlorat bägge sina matcher i en lagmatch för Eslöv (Champions League oräknat). Men två Spårvägare satte stopp för honom den här kvällen. Först Simon Berglund som i raka set vinner ganska klart, varefter gör Satoshi Aida gör om bedriften och vinner 3-1 med klara siffror i alla set. Däremellan har Satoshi hunnit med att besegra Robert Svensson i skilje.

3-2 till Spårvägen och sista matchen går mellan de bägge bästa kompisarna från Ungern , Daniel Schaffer och Daniel Kosiba. Det blir en svängig tillställning som går till skiljeset. Där tar Kosiba kommandot men Schaffer kommer snabbt ikapp och förbi och avgör till en sensationell 4-2 seger på bortabord! Efter matchen stannar Schaffer kvar hos Kosiba för att dagen efter tillsammans åka till England och spela i samma serielag i engelska ligan. Övriga Spårvägare åker hem till Stockholm för att ladda inför den direkt avgörande matchen fyra dagar senare.

Tredje och avgörande matchen spelas i Eslöv eftersom seriesegrarna har hemmafavör när det blir en tredje avgörande match. Det blir en riktig rysare… Eslöv startar starkast och Xu Hui slår Daniel enkelt medan Truls Möregård slår Simon med 3-1. För tredje gången i semifinalserien möts Satoshi och Robert Svensson, för tredje gången går mötet dem emellan till skilje, och för tredje gången står Satoshi som vinnare. Även Simon och Xu Hui möts för tredje gången och den här kvällen vinner Xu.

Satoshi har lärt sig läxan efter förlusten senast mot Truls. Denna gång spelar Satoshi betydligt mer offensivt och det ger utdelning. Satoshi vinner med 3-1 efter att ha tappat fösta set. Förlusten blev Truls första på svensk mars på nästan 3 månader. Återigen får Daniel avsluta matchen, nu mot Robert Svensson. Daniel står för en mycket stark prestation och slår forne landslagsmannen med 11-8, 13-11, 13-11 och tar matchen till ”sudden”!

Vid 3-3 avgörs matchen i s k ”tie-break set”. Varje lag tar ut två spelare som spelar ett set var. Om något lag vinner bägge en-setarna så har laget vunnit matchen (annars fortsätter det med ytterligare två en-setare). Vi väljer Satoshi och Simon som får möte Xu Hui och Truls Möregård. Skulle jätteskrällen bli ett faktum??? Både Satoshi och Simon leder sina set fram till 6 men sen visar Eslövskillarna bättre mod och styrka och tar sig till sin 15:e raka final. Grattis Eslöv.

Förutom Satoshi, Simon och Daniel som spelade i semifinalerna, gjorde även mycket unga Martin Friis ett antal matcher under grundserien och bidrag med två poänggivande vinster (som gjorde att vi tog oss till semifinal!). Mest imponerande var Martins vinst mot Halmstads kines Li Yijie. Tianming Zhao var med i säsongens två inledande matcher innan Satoshi kom till Stockholm. Sammanfattningsvis har laget gjort en otroligt bra säsong, och spelade dessutom som allra bäst när det gällde som mest, dvs under semifinalmötet med Eslöv!

Samtliga resultat från semifinalserien mot Eslöv

Samtliga foton: Irving Karlsson (tack för alla fina bilder du tar)

Skribent: Anders Svensson
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


   

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info