Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget kvar i Pingisligan!!

03 MAR 2020 22:13
Spårvägen besegrade Söderhamn med 4-2
  • Uppdaterad: 03 MAR 2020 22:13

Efter en mycket tung höst med bara två inspelade poäng har herrlaget kommit igång på slutet. I den 12:e omgången besegrades Rekord på bortabord och laget lämnade för första gången jumboplatsen. När två omgångar återstod med möten med serietrean Söderhamn och serietvåan Halmstad var läget ändå mycket besvärligt.

I näst sista (13:e) omgången möttes våra bottenkonkurrenter Kävlinge och Rekord medan vi alltså tog oss an Söderhamn på hemmabord. Hälsingelaget har i laget en världsspelare i Takuya Jin. Han var det ingen av de våra som kunde rå på även om Sebastian Loso gjorde en bra match och pressade japanen i varje set.

Daniel Schaffer inledde med att (i en nyckelmatch) besegra Anthony Tran i skiljeset. Harald Andersson besegrade sedan Per Sandström enkelt och gav oss slagläge i matchen. Takuya kvitterade dock lagmatchen till 2-2 som väntat för SUIF via 3-0 mot Daniel Schaffer. Samtidigt började Sebastian Loso starkt mot Sandström med två enkla setvinster. Men sen blir det problem då Sandström tog de två följande seten och ett ovisst skiljeset skulle avgöra. Loso hittade dock tillbaka till sitt vinnande spel och lyckades vinna. Harald Andersson avgjorde sedan  via 3-0 på Anton Hjort. Slutresultat 4-2 och vilt jubel i hallen, och Pingisligaplatsen för 2020-21 var säkrad trots den katastrofala inledningen av säsongen!

Nu kan inte både Rekord och Kävlinge gå om oss i sista omgången (endast sista laget åker ur). När den 13:e omgången summerades kunde vi konstatera att vi till och med har chansen att ta den sista slutspelsplatsen. Vi ligger två poäng efter 4:an Munkedal som i sista omgången möter seriesuveränen Eslöv. Vi har lika många poäng som 5:an Falkenberg vilka möter ett Rekord som krigar för sin Pingisligaexistens. Vi möter Halmstad som inte har mer än hedern att kämpa för då de är klara serietvåor. Om vi skulle lyckas ta tre poäng, samtidigt som Eslöv tar tre poäng mot Munkedal och Falkenberg tappar poäng mot Rekord, då är vi faktiskt i slutspel.

Det är inte långt mellan himmel och helvete.

Skribent: Anders Svensson
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info