Hoppa till sidans innehåll

En riktigt lyckad seriehelg 11-12 dec!

19 DEC 2021 21:34
Spårvägens olika lag i det nationella seriesystemet gjorde en kanonhelg under sammandraget 11-12 december. Helgen kantades annars av diverse sena avhopp p.g.a. sjukdom.
  • Skapad: 19 DEC 2021 21:34

Div 1 herrar i Motala

Sena återbud p.g.a. sjukdom från Olle Inde och Elias Sundin. En ”räddande ängel” blev Vilmer Fraenell som gjorde ett blixtinhopp från sitt ordinarie lag i div 3. Med en singelvinst och en dubbelvinst hjälpte han laget till seger mot Ängby. Våra lirare visade sig starka i slutbollarna då vi vann fyra av sex skiljeset. Matchen slutade 8-5 till Spårvägen efter att Alper vunnit två, Isak en, Jakob Törner två och, Vilmer en match. Dessutom lyckades vi vinna bägge dubblarna. Därefter mötte vi Södertälje som även de var lite åderlåtna på spelare. Den matchen gick lite enklare och killarna vann med 8-3. Laget leder serien tre poäng före Norrtull.

Div 2 NSS herrar i Liljeholmshallen

I det här Div 2-laget spelar vårt ungdomslag. Även här var vi drabbade av sjukdom, varken Henry Majdalani eller Carl Granath kunde spela. Här gjorde istället Omid Khoshbakt en lysande comeback efter flera års uppehåll. Han visade att han är att räkna med i framtiden och vann alla sina matcher. Även Mattias Sahlstrand blev obesegrad denna helg.  Felippe Riffo gjorde också säsongsdebut och bidrog med flera vinster. David Törner vann även han ett flertal matcher. Det blev 8-3 mot serietrean  Täby  och 8-1 mot Boo. Laget är i delad serieledning med Ängby (som vi möter i nästa match).

Div 2 ÖSN herrar i Brännkyrkahallen

Här huserar ett rutinerat lag som åter fick klara sig med endast fyra spelare och ett tufft spelprogram med fyra matcher. Mot serieettan Västerås gjorde man en bra match, men det räckte inte ända fram, utan det slutade med förlust  4-8. Vi ser inget som kan hindra Västerås från att ta seriesegern.
Det blev dock vinst med 8-4 mot Tullinge och samma siffror mot Back. Mot Katrineholm fick vi nöja oss med 7-7 efter att ha hämtat upp ett 3-6 underläge.  Pierre Lönn var den som lyckades bäst i helgen med åtta vinster, Robert Svanberg tog sex, Niklas Dahlskog fem och Göran Aldvik vann tre matcher. Laget ligger 2:a i tabellen och försöker nå en kvalplats, tätt jagade av Katrineholm två poäng bakom.

Div 1 damer i Karlsborg

Här fick Nathalie Freij kasta in handduken p.g.a. sjukdom. Tjejerna gjorde en genomgående stabil insats och var aldrig riktigt hotade. Ås var de som stretade emot mest, men det blev seger med 6-3. Moa Natanaelsson tar här en bra ”skalp” när hon slår Widaad Gukhool som har erfarenhet av pingisligaspel. Nästa match mot Ängby blev en snabb historia (6-0) och på söndagen blev det 6-1 mot Karlsborg/Västers. Moa blev obesegrad med 7-0 i kvot, Klara Stahle Olin vann fyra matcher, medan Zara Fuhrmann och Laure Bertrand vann tre matcher var.  Ås avslutade sammandraget med att mycket överraskande besegra de tidigare serieledarna Västers. Det innebar att vi nu leder serien en poäng före Västers och två poäng före Täby. I sista sammandraget möter de tre lagen i täten varandra, dvs det blir en spännande avslutning med plats i Superettan i potten.

Div 2 damer i Brännkyrkahallen

Här har vi ett ungdomslag och ett veteranlag. Ungdomarna vann tre av fyra matcher: 6-1 mot Ängby C2, Hammarby och Spårvägen B2, medan det blev 2-6 mot Ängby C1. Veterantjejerna (B2) vann 6-1 mot Ängby C3 , förlorade med 1-6 mot både Ängby C1 och Spårvägen B1, samt med 3-6 mot Juno. Ungdomslaget leder serien två poäng före Juno och Ängby inför slutspurten och har ett bra läge att ta sig upp till Div 1. Veterandamerna parkerar på 5:e plats i serien.

Spårvägen B1: Amanda Chaitas sju segrar, Ella Forsberg sex segrar, Natalie Nilsson fyra segrar
Spårvägen B2: Margareta Florestedt två segrar, Agnes Rinaldo Matthis två segrar, Anette Spångberg två segrar.

Våra Div 3-lag hade inga matcher denna helg.

Skribent: Anders Svensson
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info