Hoppa till sidans innehåll

Klara Stahle Olin segrade i Region Top-12

26 OKT 2020 19:46
Spårvägen hade med tolv spelare i Region Top-12 Öst som avgjordes i Uppsala. Tävlingen avgörs som en ”alla-mot-alla” tävling med tuffa matcher under två dagar. Spårvägen tog tre medaljer, ett guld, ett silver och ett brons.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2020 19:46

Bäst gick det för Klara Stahle Olin som segrade i klassen Flickor 15. Storfavorit i klassen var Moa Natanaelsson från Hammarby, en tjej som Klara aldrig hade besegrat tidigare. Klara mötte Moa i näst sista omgången och visade ingen pardon utan vann i tre raka set. Att det blev 3-0 visade sig vara mycket viktigt då det till slut blev seträkning mellan tre spelare som alla slutade på en förlust var. Eftersom Julia Syrén besegrade Klara med 3-1 och Moa besegrade Julia i skiljeset, fick Klara bäst inbördes setkvot och vann klassen. Klara kvalificerade sig därmed till riksfinalen (”Riks-10:an”). I samma klass slutade Nathalie Nilsson 6:a.

Vi fick med oss ytterligare två pallplatser. I Pojkar 15 var Elias Sundin obesegrad fram till sista omgången där han mötte förre klubbkompisen i Linköping, Adam Skobe. Denna gång var det Adam som drog det längsta strået och vann med 3-1. Elias fick nu nöja sig med en andra plats, men kan nå riksfinalen ändå om han tillhör de två tvåor (av tvåorna i de fyra regionerna) som har högst rankingpoäng på rankingen 2 november.

I Herrjunior 17 var Henry Majdalani obesegrad efter första dagen (6-0). Tyvärr lyckades Henry inte helt hålla i det fina spelet på söndagen utan han fick tre förluster. Henry slutade 3:a och var den ende som besegrade slutsegraren Charlie Carlsson. Carl Granath förlorade på lördagen bara klubbmötet med Henry. På söndagen blev det förlust mot slutsegraren Charlie Carlsson och tvåan Elias Färdigh varför Carl slutade fyra med samma matchkvot som Henry (8-3),

I Herrjunior 20 hade vi med tre spelare (skulle varit fyra om inte Alper Sali blivit sjuk). Max Hedbom från Visby Gute gick obesegrad genom turneringen, men där bakom var det ett riktigt getingbo där alla slog alla. Tvåan, trean och fyran hamnade alla på 8-3 i matchkvot, men tyvärr innebar resultaten av de inbördes mötena att Isak Sundin slutade 4:a. Mattias Sahlstrand blev 5:a med 7-4 i kvot och David Törner slutade 9:a.

I Flickor 13 kom Ella Forsberg 5:a och i Damjunior 20 slutade Zara Fuhrmann 7:a. Vidar Gustavsson och Lukas Blomstrand blev 10:a och 11:a i Pojkar 13.

Skribent: Anders Svensson(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info