Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget utslaget i SM-semifinal

08 MAJ 2021 15:14
Söderhamn, förstärkta med tidigare långtidsskadade Anders Eriksson, blev för svåra i SM-semifinalen. Vi hade hoppats på att kunna ta oss hela vägen till final, men denna gång lyckades vi inte. Eriksson imponerade mest i Söderhamn med idel segrar.
  • Skapad: 08 MAJ 2021 15:14

Vi började på bortabord i Söderhamn och fick en smakstart. Martin rivstartade mot Viktor Brodd och tog första set med 11-8 och samtidigt vinner Harald första set mot Anders Eriksson med 11-5. Wow tänkte vi då, men glädjen försvann kort därefter... Harald tappade tre snabba set till 1-3, men Martin fortsatte att spela mycket bra och vann 2:a set med 11-5 och gick fram till ledning med 6-1 i 3:e set. Martin var alltså mycket nära att besegra seriens bästa spelare, men efter ett par missade backhands och några försiktiga bollar så gick Brodd förbi. Brodd vinner två jämna set och sedan rinner det iväg i skilje.

Anthony får därefter den otacksamma uppgiften att gå in vid 0-2 mot Jonathan McDonald. Det blir en jämn match där Anthony har läge att stänga matchen i skilje. Han har 6-2 och 8-5 men Jonathan vinner matchen på s k Golden Point 11-10… Efter paus stänger sedan Anders Eriksson lagmatchen via 3-0 mot Anthony.

Vi hoppades kunna studsa tillbaka i returen på hemmabord och därmed få till en 3:e och avgörande match, men tyvärr lyckades det inte. Anders Eriksson började med att besegra Anthony med 3-1 där Anthony hade ledning i flera av seten. Viktor Brodd besegrar samtidigt Harald med 3-0. Nu är det uppförsbacke, men killarna krigar vidare och Martin besegrar Jonathan McDonald med 3-1.

Efter paus gör Anthony en av säsongen bästa matcher och vinner med 3-0 mot Viktor Brodd efter bländande spel! Harald får inte spelet att stämma utan förlorar mot McDonald (som spelade mycket bra och har lyft sitt spel ordentligt under våren). Nu måste Martin besegra Anders Eriksson för att få till en avgörande dubbel. Martin stretar emot bra men får ge sig med 1-3 efter 9-11 i fjärde.

Vi gratulerar Söderhamn till vinsten och önskar dem lycka till i finalen!

Hela föreningen är dock oroligt stolta över laget! Killarna, samtliga fostrade i Spårvägen, vinner Pingisligan med hela sex poäng före tvåan Halmstad efter endast en förlust! Killarna vann verkligen serien som ett LAG och vi förlorade semifinalen som ett LAG efter att alla hade gjort sitt yttersta för att försöka vända underläget mot duktiga Söderhamn. 

Vi ser redan fram emot nästa säsong och då förhoppningsvis med vår kära publik på plats!

Skribent: Anders Svensson
E-post: (klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se våra livesändningar här! 

Se våra tidigare spelade matcher i Pingisligan här!

Se våra tidigare livesändningar här! 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

ttcup_300.png

brael_300.png

eltra 300.png

gotlandsbyggen_300.png

heattech_300.png

piccolaCabina300.png

sportsrehab300.png

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info