Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot de regerande mästarna Halmstad!

25 JAN 2019 20:53
En av de absolut bästa matcherna i Liljeholmshallen på flera år utspelade sig i mötet mellan Spårvägen och Halmstad.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 20:53

Halmstad kom till Stockholm i delad serieledning med Eslöv och hade inte förlorat sedan seriepremiären mot just Eslöv. Spårets killar lyckades till slut vinna denna hårda drabbning i ”sudden” set och siffrorna skrevs till 6-4. Vinsten var en riktig triumf då alla tre spelarna bidrog med vars en seger i de ordinarie matcherna.

16-årige Martin Friis fick lite av sitt genombrott på seniornivå då han i första matchen besegrade kinesen Li Yijie. Det var kinesens blott andra förlust i serien. Martin började respektlöst med varierade attacker och ett aktivt försvarsspel och vann första set 11-6. Även i andra set var det Martin som förde matchen och plötsligt stod det 2-0. I tredje set fick Martin fram till 10-7 och tre matchbollar. Då kom kanske tankarna på vad som håller på att hända och Martin blir lite försiktig. Kinesen tar snabbt 5 raka och setet. Då börjar i alla fall undertecknad tänka ”att jaha så nära en riktig skräll var det...” Men Martin ville annorlunda, åter igen tar han tag i ”taktpinnen” och styr matchen och vinner fjärde sett med 11-7. Detta måste vara Martins hittills största vinst på seniornivå.

Samtidigt började Satoshi Aida bra som vanligt och gick fram till 1-0 och 8-4 på Elias Ranefur. Därefter börjar Elias dock spela bättre och bättre och vänder hela matchen.

I tredje matchen ställs Simon Berglund mot engelske landslagsmannen Tom Jarvis. Det blir en stentuff drabbning som går till skilje efter att spelarna vunnit vars två set med minsta marginal. I skilje är det Simon som dominerar och tar setet med 11-5.

Efter paus ger Satoshi kinesen Li sin andra förlust för dagen via 3-1. Halmstad byter in Fabian Åkerström i stället för Tom Jarvis. Efter att ha varit chanslös i första set börjar Martin få koll på Fabians materialspel, lägger visserligen andra med 10-12, men tar tredje 11-9. I fjärde blir Fabian lite för svår och tar setet 11-8.

I sjätte matchen möts Simon och Elias. Simon vinner första set enkelt men sen börjar Elias spela riktigt bra och kvitterar och ordnar ”suddenmatcher”. Nu gnuggas geniknölarna hos coacherna Äpplet och Tickan. Uppställningen blir Simon mot Tom Jarvis och Satoshi mot Elias. Det startar riktigt illa och ser ut att bli en snöplig förlust. Elias har 8-2 på Satoshi samtidigt som Tom Jarvis har 7-1 på Simon. Elias håller hela vägen in i mål och vinner 11-8, men Simon gör årets vändning och vinner 11-9 (10-2 på de sista 12 bollarna)!

Halmstad byter återigen ut Tom Jarvis och sätter in Li Yijie. Det är inte kinesens kväll, utan Simon kör över honom med 11-4. Samtidigt lyckas Satoshi ta hem tredje drabbningen med Elias 11-9. Slutresultat 6-4 till Spåret och två viktiga poäng!

Nu är vi bara en poäng efter Söderhamn på den fjärde och sista slutspelsmatchen. Vi möter Söderhamn hemma i den sista omgången. Kanske blir den matchen direkt avgörande om vilket av de två lagen som går till slutspel?

Resultat och tabell

Foto: Irving Karlsson

Se matchen igen!

Skribent: Anders Svensson
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se segermatchen mot Eslöv (från 07/03)!

Se den avgörande matchen mot Söderhamn igen (vinst 4-1; från 26/02):

   

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info