Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Ängby i Pingisligan

05 OKT 2018 22:00
  • Uppdaterad: 06 OKT 2018 21:07

Det har nu spelats fyra omgångar av Pingisligan herrar och vi har hittills tagit fyra poäng. Nytt för i år är att vinst med 4-0, 4-1 eller 4-2 ger tre poäng till segraren. Vid ställning 3-3 får lagen vars en poäng och spelar s k ”sudden-set” om en bonuspoäng.

Vi började borta mot Kävlinge där vi mönstrade Daniel Schaffer, Simon Berglund och Zhao Tianming. Det blev en hård tillställning som slutade 5-3 till Kävlinge efter sudden (= 1p till Spårvägen). Båda lagen hade lägen att avgöra lagmatchen under de ordinarie sex matcherna. Kävlinge hade matchbollar och Zhao hade ett bra läge att avgöra till 4-1 när han ledde 9-7 i skilje mot den brasilianske VM-spelaren Eric Jouti. I sudden lyckades Kävlinge sedan direkt vinna båda de första 1-set-matcherna. Simo Berglund vann två av de ordinarie matcherna, medan Zhao Tianming vann en match.

I andra omgången mötte vi Rekord på hemmabord. Vi startade riktigt bra och tog ledningen med 2-0 efter vinster av Zhao Tianming och Simon Berglund. Daniel hade sedan läge att ge oss 3-0 men föll i skilje mot Qiu Liang efter att ha kämpat tappert. Därefter vände matchen och Rekord vann till slut med 4-2. En mycket tung förlust….

Tredje matchen var på bortabord mot regerande mästarna Halmstad. Nu var Satoshi Aida tillbaka i laget. Han landade i Köpenhamn åtta timmar innan match och var därför ordentligt jet-laggad efter den långa resan från Japan. Vi lyckades knipa två matcher: Satshi mot Tom Jarvis och Simon mot Elias Ranefur, men i övriga matcher var vi aldrig riktigt nära. Martin Friis och Daniel Schaffer spelade varsin match. Se Halmstad – Spårvägen i repris på solidsport.com/pingiskanalen.

I fjärde omgången spelades det första Stockholmsderbyt i högsta serien på 28 år (!) då Ängby stod för motståndet. Vi mönstrade Satoshi, Daniel och Martin, medan Ängby ställde upp med Sebastian Loso (lån från oss), Gustaf Ericson och Oskar Danielsson. Det slutade med en klar 4-1 seger till oss där två av matcherna gick till skiljeset. Daniel satte spiken i kistan med 11-8 i skilje mot Gustaf Ericson. Tidigare hade Sebastian Loso vunnit med 11-6 i skilje mot Martin Friis. Se reprisen av Spårvägen - Ängby på solidsport.com/pingiskanalen.

Samtliga resultat och tabell

Foto: Irving Karlsson

Skribent: Anders Svensson
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se segermatchen mot Eslöv (från 07/03)!

Se den avgörande matchen mot Söderhamn igen (vinst 4-1; från 26/02):

   

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info