Hoppa till sidans innehåll

Referat från Pingisligan, Europacupen och Div 1-3

12 OKT 2018 17:02
  • Skapad: 12 OKT 2018 17:02

Pingisligan omgång 3 och 4

Så har Damlaget varit iväg på årets första bortaturné. Matcherna gick mot Juno i Avesta och Mälarenergi i Köping.

Vi började på lördagen mot Juno. Tjejerna tog en odiskutabel seger med 6-1. Endast Arina Singeorzan lyckades spräcka nollan när hon vann i skilje mot Stina Zetterström. Ellen och Daniela vann två var, Stina en och så tog Daniela och Stina hem dubbeln. Se matchen i repris!

På söndagen bar det iväg till Köping och ett betydligt tuffare motstånd. Vi har på senare år haft väldigt svårt för Mälarenergi. Så även denna gång och vi fick inkassera en förlust med 2-6. Helena Zetterström ersatte sin syster Stina och gjorde det riktigt bra då hon besegrade Michaela Karlsson. Daniela stod för den andra vinsten då hon slog litauiskan Egle Stuckyte. För Ellens del så kom hennes första förluster för säsongen (Ellen har varit obesegrad under hela augusti och september både i individuella tävlingar, serien och Europacupen).  Siffrorna 2-6 ser stort ut, men sanningen är att vi var nära att knipa en poäng. Daniela ledde mot Stina Källberg med 2-0 i set och 5-1 men kunde inte knyta till, och Ellen såg ut att ro hem varje set mot Stina men Stina lyckades slingra sig ur greppet och vinna med 3-1.  Match nummer 9 hade Ellen redan vunnit när matchen bröts till 6-2. Så nära var det.

Resultat och tabell

ETTU-cupen (Europacupen damer)

Damlaget har spelat första gruppspelet i Belgiska Namur. Vi var seedade som tvåa i gruppen, men lyckades vinna alla tre matcherna och ta hem gruppsegern.

Först mötte vi Yalova Belediye Genclik Spor Kulübü från Turkiet. Det visade sig bli gruppfinalen. Tjejerna vann kampen med 3-1. Ellen tog två vinster och Stina en.

I andra matchen stod Grekiska ASEA Sarises Florinas för motståndet. Det blev en enkel resa till 3-0 med en vinst var för Ellen, Stina och Helena.

Slutligen mötte vi första seedade hemmalaget TT Vedrinamur. Det blev 3-1 till Spåret-tjejerna. Nu var det Stinas tur att ta hem två matcher och Ellen en.

Truppen i Belgien bestod av Ellen Holmsten, Daniela Moskovits, Stina och Helena Zetterström. Vi är nu vidare till andra gruppspelssteget som avgörs i Spanska Priego de Cordoba 20-21/10, vilket blir en tuffare uppgift. Vi är seedade trea i en 4-lagsgrupp där två lag går vidare till steg 3.

Resultat

Seriespel div 1-3

Så har alla nationella serier startat. I vårt div 1 lag Spårvägen B spelade Viggo Kippel, Lukas Kopriwa, Alper Sali, Felippe Riffo samt Joseph He Yong En.  Laget började med att förlora med knappast möjliga marginal 6-8 mot Norrtull B. Vi hade lägen att knipa både en och två poäng då vi förlorade fem (!) matcher i skilje.
Men sen radade laget upp tre raka vinster mot Österåker, Stocksund och Posten, och laget ligger på tredje plats i tabellen.

Resultat och tabell

I div 2 spelade Pontus Carlsson, Melker Östblom, Marko Orre, Fabian Colliander samt Felippe Riffo.
Detta unga lag får kriga hårt för att ta poäng i denna serie. De lyckades i den fjärde omgången besegra Rotebro. Laget ligger näst sist i serien efter fyra omgångar.

Resultat och tabell

Div 3 har haft två sammandrag och vi haft lite olika spelare i laget. Stommen har varit Henry Majdalani, Axel Stid och Ragnar Lagerbäck som spelat bägge sammandragen. Alper Sali och Melker Östblom spelade första, medan Axel Mattsson och Göran Aldvik var med i det andra sammandraget. Laget har vunnit två och förlorat två matcher.

Resultat och tabell

Skribent: Anders Svensson

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se segermatchen mot Eslöv (från 07/03)!

Se den avgörande matchen mot Söderhamn igen (vinst 4-1; från 26/02):

   

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):


180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08199297
Fax: 08199297
E-post: This is a mailto link

Se all info