Hoppa till sidans innehåll

Fyra medaljer vid USM!

25 APR 2018 22:11
Martin Friis blev guldmedaljör dubbelt upp vid USM i Eskilstuna. Han vann både 15 års singeln samt 15 års dubbeln tillsammans med Theo Abrahamsson från Eskilstuna.
  • Skapad: 25 APR 2018 22:11

USM innehåller klasserna 13 och 15 år i både singel och dubbel, killar och tjejer. En liten ändring från förra årets USM då pojkar och flickor 12 spelades istället. Med till Eskilstuna var det från Spårvägen sju killar och en tjej, samt tre ledare.

Den första dagen spelades P13 och F13. Där hade vi en som spelade poolspel. Det var Sixten Hull som i sitt första USM tyvärr inte lyckades ta sig vidare ur poolspelet. Direkt till slutspel hade vi Pontus Carlsson och Melker Östblom som båda var stora medaljfavoriter. Bägge började bra och vann enkelt sin första match, men sen tog det tyvärr slut för båda i åttondelen. Pontus förlorade mot Karl Bramfors med 1-4 i set och Melker, som haft en skada i axeln, föll mot David Björkryd.

I P13 dubbel hade vi två dubbelpar. Pontus tillsammans med Melker medans Sixten Hull spelade med Hammarbys Hector Byström.  Sixten och Hector började i kvalrundan där de vann på WO, Pontus och Melker som var semiseedade stod över kvalspel. Bägge dubbelparen började stark, Byström/Hull vann första matchen 3-1, men föll sedan i omgången efter. Östblom/Carlsson fortsatte på fram till semifinalen då de endast hade tappat ett set. Tyvärr blev Hansson/Johansson Åsa IF/Särö IK för svåra och en bronsmedalj fick Östblom/Carlsson nöja sig med.

På lördagen var det också dags att starta P15 och F15. I P15 var det tre som spelade poolspel. Karl Hast som körde sitt första SM på två år spelade stabilt och vann alla tre matcher. Axel Mattsson och Love Kristensson slutade båda trea i sin pool. Redan inne i slutspelet fanns åttondelsseedade Marko Orre och Dennis (kungen) Oxelmark, samt första seedade Martin Friis. Karl vann sin första match, men sedan blev Norrtulls Daniel Lindsjö för svår. Både Marko och Dennis höll sin seedning, men var totalt chanslösa i respektive åttondelsfinal. Martin Friis visade varför han var toppseedad och tog sig till semifinal utan setförlust. Där ställdes han mot Edward Wesshagen, Norrtull SK. Vilket visade sig vara en spännande match med många långa dueller och bra spel. Tack vare Edwards fina loop spel lyckades han gå upp i en 3-2 i set ledning, men Martin med hjälp av smart spel och några turbollar tog kommandot och vann de två sista seten med 11-6 11-6. I finalen hamnade Martin ännu en gång i underläge, den här gången 0-2 mot Hugo Törngren, IFK Lund. Martin kunde precis som förr ta sig samman och vända finalen till 4-2 och försvara titeln från förra året.  

I F15 spelade Spårvägens enda tjej med i USM Kajsa Sellgren. Kajsa var åttondelsseedad och slapp spela poolspel.  I slutspelet vann hon sin första match, men lyckades inte göra samma sak mot Norrtulls Moa Arvidsson.

I P15 dubbel blev det två medaljer. Martin Friis i par med Theo Abrahamsson, Eskilstuna BTK, försvarade titeln från förra året. I finalen besegrade de Oxelmark/Orre 3-1 i set, som i kvarten besegrade finalseedade Lindsjö/Wesshagen med 3-2.

Mattsson/Kristensson lyckades inte ta sig vidare från kvalspelet.

I flickdubbel 15 lyckades inte Kajsa Sellgren i par med Julia Åhnstrand från Bergkvara vinna sin kvalmatch.

Foto: Irving Karlsson

Skribent: Dennis Oxelmark
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se Simons andra och avgörande match när herrarna besegrade Kävlinge med 4-1 (från 18/12):

Se herrarnas 4-2 vinst mot Söderhamn i repris (från 11/12):

  

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08-199297
Fax: 08-199297
E-post: This is a mailto link

Se all info