Hoppa till sidans innehåll

Damlaget på väg mot SM-slutspel

12 MAR 2018 16:47
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 16:51

I helgen spelades omgång 11 och 12 i Pingisligan damer (två omgångar återstår). Vi är inblandade i striden om en slutspelsplats samt att undvika kvalspel nedåt. IK Juno är det lag vi främst kämpar emot om dessa placeringar (plats 6 = slutspel, plats 7 = kvalspel). Vi mötte Juno på söndagen på bortabord, men först mötte vi Mälarenergi på lördagen i Köping.

Mälarenergi ligger på tredje plats i serien, och de visade sig än en gång vara bättre än oss och vann med 6-2. Ellen Holmsten vann mot Michaela Karlsson och Georgina Zavitsanou, men förlorade mot kinesiskan Guo.

Mötet mot Juno var i princip en måstematch för bägge lagen. Vi låg 1 poäng före inför mötet. Juno har efter nyår förstärkt laget med ryskan Anastasia Burkova och har därför gjort bra ifrån sig på slutet. Arina Singeorzan och Huda Mustafa kompletterade Junos lag.

Matchen blev precis så jämn och spännande som man förväntat sig. Att vara bäst när det gäller är något som tjejerna tog fasta på. Stina Zetterström gör sin absolut bästa insats för säsongen, ja kanske på flera säsonger och Ellen Holmsten fortsätter att leverera topprestationer. Ilka Doval spelade också bra men fick tyvärr inte till det på slutbollarna. Dessutom hade vi ett fantastiskt go på ”bänken” vilket säkert bidrog:-)

Matchinledningen startade med Ilka mot Mustafa och Stina mot Burkova. Det började mörkt, Ilka var i ledning långt in i varje set men lyckades inte knyta till. Stina var under 0-2 men krigade som aldrig förr och lyckades vinna stenhårt i skilje.

Nästa två matcher är Ellen mot Singeorszan, samt Ilka mot Burkova. Ellen gör en riktigt bra match och kör över Singeorszan, medan Ilka inte har marginalerna med sig utan lägger i tre jämna set.

Match 5 och 6 är Ellen mot Mustafa samt Stina mot Singeorszan. Ellen vinner det viktiga andra setet med 18-16 och kopplar där greppet och vinner med 3-1. Stina fortsätter att visa stort hjärta och vänder 1-2 till seger med 11-9 i skilje.

Dubbeln är fortfarande vårt bekymmer, vi har provat olika konstellationer men ingen har funkat riktigt bra. Ellen och Stina fick inte med sig något set denna gång.

Vi leder 4-3 efter dubblarna. Avslutningen blev dramatisk med tre skiljematcher där matchbollar räddades och matcherna vände i samtliga tre. Ellen tappar 2-0 ledning mot Burkova och är under 10-9 och 11-10 i skilje men är åter igen starkast och vinner 13-11. Det motsatta sker för Ilka, hon har 2-1 och 10-7 på Singeorszan, men tappar och förlorar sen även skiljesetet.

I mötet mellan Stina och Mustafa så gör Stina årets bragdvändning! I skiljeset kommer hon under med 4-10 men lyckas komma i kapp till 10-10 innan Mustafa tar nästa poäng. Stina avslutar sen med tre raka bollar och vinner 13-11, varefter Spåretbänken levererade säsongens största jubel!!

Man ska som sagt vad aldrig ge upp. Alla underlägen går att vända. Vi ligger nu på 5:e plats i tabellen och är med största säkerhet klara för slutspel.

Resultat och tabell

Skribent: Anders Svensson
Epost: 

  

(klicka på Instagram ovan för att se bilder och filmer)


Se Simons andra och avgörande match när herrarna besegrade Kävlinge med 4-1 (från 18/12):

Se herrarnas 4-2 vinst mot Söderhamn i repris (från 11/12):

  

 

Videoklipp med några fantastiska bollar
av J-O Waldner ("Lǎo Wǎ"):180 FB

 Salesforce 

 

 

 

 ND_logo3

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 22.23.33 

 

Postadress:
Spårvägens BTK - Bordtennis
Tellusborgsvägen 22
12633 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08-199297
Fax: 08-199297
E-post: This is a mailto link

Se all info